Asociația Sepsi`08 din Sfântu Gheorghe organizează a 9-a ediție a turneului de minifotbal „Cupa Háromszék”, la care în acest an participă 32 de echipe masculine și 8 formaţii feminine din Ungaria, Slovacia și România, potrivit organizatorilor.

Competiția din acest an va avea loc în zilele de 25 și 26 ianuarie, începând cu ora 09:00, cu participarea a peste 500 de tineri, prima zi (faza grupelor) urmând să aibă loc la Sala sporturilor „Szabó Kati” din Sfântu Gheorghe, în timp restul competițiilor vor avea loc în sala de sport a Liceului Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, respectiv în sala de sport din strada Vânătorilor.

„Turneul amator de minifotbal „Háromszék Kupa” este unul dintre cele mai faimoase și cunoscute evenimente de minifotbal din județul Covasna. La evenimentul de anul acesta vor participa peste 500 de tineri, și nu numai, din țări precum Ungaria (Budapesta, Hatvan), Slovacia și România (Oradea, Timișoara, Cluj Napoca, Alba Iulia, Târgu Mureș, Cristuru Secuiesc, Siculeni, Miercurea Ciuc, Sânsimon, Brașov, Sfântu Gheorghe, Cernat, Micfalău, Zăbala și Ozun), adică 32 de echipe masculine și 8 echipe feminine. Considerăm important de evidențiat faptul că turneul nostru atrage din ce în ce mai multe persoane în fiecare an, ceea ce arată și faptul că în acest an, toate locurile au fost ocupate în doar 48 de ore”, au transmis organizatorii.

Potrivit organizatorilor, grupele A, C, E, G se vor confrunta în Sala sporturilor „Szabó Kati”, în timp ce grupele B, D, și grupa B feminină vor lupta în sala de sport a Liceului Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”. Grupele F, H, și grupa A (fete) vor lupta în sala de sport din strada Vânătorilor, faza pe grupe urmând să se încheie sâmbătă, la ora 21:00.

Etapa eliminatorie a echipelor va avea loc duminică, 26 ianuarie, de la ora 11:00, în Sala de sport din strada Vânătorilor și în Sala Sporturilor „Szabó Kati”, unde vor avea loc optimile de finală în același timp.

De la ora 13:00, cele mai bune 8 echipe vor continua lupta pentru a ajunge în finală, etapă care va avea loc în Sala Sporturilor „Szabó Kati”. Finala mică a echipelor feminine se va desfășura începând cu ora 15:00, fiind urmată de semifinalele echipelor masculine.

„Înainte de cele mai palpitante, cele mai importante meciuri ale turneului, îi invităm pe iubitorii fotbalului la un meci de gală, care va fi urmat de finala doamnelor, de finala mică și finala mare a echipelor masculine. Ceremonia de premiere va avea loc la ora 18:45”, au mai transmis organizatorii.

Tragerea la sorți a echipelor a avut loc sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 20:00.

VIDEO ► 

Prima ediție a turneului a fost organizată în 2011, la sala de sport din comuna Valea Crișului, cu participarea a 12 echipe, iar începând cu cea de a doua ediție, turneul a fost organizat în fiecare an la Sfântu Gheorghe, adunând din ce în ce mai multe echipe.

„Începând cu a treia ediție participă 32 de echipe masculine luptând pentru titlul de campion. Cu ocazia celei de a 4-a ediții ni s-au alăturat și fetele, și astfel participă din ce în ce mai multe și din ce în ce mai bune echipe în fiecare an, îmbogățind turneul și oferind publicului meciuri de calitate între echipe feminine. Din anul 2016 avem și echipe din Ungaria, iar din 2017 echipe din 3 țări luptă pentru titlul de campion”, au mai transmis organizatorii.

Intrarea la evenimentele din cadrul celei de a 9-a ediții a Cupei Háromszék este gratuită.

 

Articolul precedentAccident rutier la Câmpu Frumos
Articolul următorSalvamont testează, în premieră pentru România, un echipament pentru ajutorarea turiștilor accidentați pe munte