Elevii ciclului primar ai Şcolii Gimnaziale din Aita Seacă – structură a Școlii Gimnaziale „Konsza Samu”, Bățanii Mari, vor sta acasă joi și vineri. Cursurile clasei pregătitoare, și cele ale claselor I-IV au fost suspendate până la finalul săptămânii pe fondul numărului ridicat de absențe înregistrate din cauza virozelor respiratorii.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Covasna a transmis miercuri că măsura a fost luată după ce peste 20% din totalul elevilor care frecventează unitatea de învăţământ au lipsit în ultima perioadă.

„În zilele de 05.03. respectiv 06.03.2020 vor fi suspendate cursurile la Școala Gimnazială Aita Seacă (…) urmare a absenteismului generat de virozele respiratorii, care depășește 20% din efectivul care frecventează regulat unitatea de învățământ (…) Măsurile care vor fi întreprinse după suspendarea cursurilor sunt supravegherea unităților de învățămănt menționate prin triaj zilnic la toate clasele, urmărirea absenteismului, raportarea datelor la ISJ și DSP Covasna, și igienizarea spațiilor școlare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean, postat pe site-ul instituției.

Decizia a fost luată la propunerea conducerii unității de învățământ, de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică Covasna, Inspectoratul Școlar Județean Covasna și cu informarea Prefecturii Covasna pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Articolul precedentSepsi câștigă cu Petrolul și devine a doua semifinalistă a Cupei României
Articolul următorCartofii românești sunt pe cale de dispariție. Fermierii nu primesc sprijin de la stat pentru producția de consum