A Sebő együttes, Jordán Tamás és Fűzfa Balázs háromszéki irodalmi-zenés előadásai Sepsiszentgyörgy, 2016. szeptember 29.

În perioada 27-29 septembrie, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe va avea loc cea de-a noua ediție a Târgului de Toamnă.

În cadrul sărbătorii de toamnă care are ca temă dovleacul și porumbul, cei interesați sunt așteptați de către organizatori cu activități pentru copii, magazinul târgului, cu rotiserie, bunătăți și produse de târg. Iar în cursul zilei vizitatorii sunt așteptați cu muzică din piața târgului, spectacole folclorice și dansuri israeliene.

Anul acesta în cadrul Târgului de Toamnă vor prezenta produsele proprii 28 de mici producători, 48 de meșteșugari și artizani, respectiv 5 comercianți. Organizatorii vor amenaja piața asemenea anilor precedenți, unde vizitatorii vor fi așteptați de specialităţile din magazinul târgului pentru copii, contribuind la cea mai plăcută experiență de târg a anului. Copiii vor avea ocazia de a colecta bănuți la fiecare activitate la care participă, bănuții putând fi apoi schimbați pe diferite obiecte pe care își doresc să le cumpere din magazinul târgului.

Spectacole folclorice și concerte

În cursul celor trei zile vor avea loc pe scena din Piața Centrală spectacole folclorice și concerte, unde, alături de jocuri fabuloase, pot fi ascultate piesele muzicale „Eszes Gyurka és az ezmók” (Ghiță cel deștept și straniul animăluț) de la Formația „Folker”. Vor urca pe scenă formațiile „Kincsek” și „Heveder”, ansamblurile populare „Junii Brașovului” și formația „Muzsikás” din Ungaria. Muzica lor combină muzica populară tradițională și muzica clasică maghiară din secolul al 20-lea. Sunt prezenți la evenimente de folk, muzică populară și muzică modernă, fiind familiarizați și cu muzica alternativă, de jazz, muzica celtică sau muzica israeliană.

Cei interesați sunt așteptați zilnic între orele 11 și 20 la târgul tradițional de produse. Programul cultural al târgului din anul acesta se va încheia cu formația „Zűrös Banda” din Ungaria. În muzica formației „Zűrös Banda” se țin strânse, alături de tradițiile muzicale maghiare și balcanice, muzicile moderne de dans cu cele de jazz. Din această mixtură alcătuită din diferite culturi și stiluri muzicale se formează identitatea muzicală specifică formației „Zűrös Banda”.

Articolul precedentMaria Raluca Artene şi Barabás András sunt câștigătorii Cupei Sprint la înot
Articolul următorCNMV Sfântu Gheorghe participă din nou la Euroscola