FOTO: DAN POTOR

Două victorii în primul turneu al sezonului.

Campionatele naționale de handbal pentru juniori s-au reluat în aceste zile, după o pauză de zece luni, cauzată de pandemia de coronavirus. Federația Română de Handbal a hotărât ca în acest început de an să pornească la drum ediția 2020-2021 a competițiilor juvenile, cu respectarea protocolului în vigoare în campionatele de seniori (teste RT-PCR, turnee „bulă”, jocuri fără spectatori, etc).

Echipa de junioare 1 (U19) a Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a fost repartizată în seria geografică D, alături de CSM Corona Brașov, CSȘ Dinamo Brașov și CSȘ Mediaș și a jucat în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea partidele contând pentru turul acestei prime părți a campionatului.

Fetele antrenate de Gabriela Artene au câștigat clar primele două meciuri, 35-16 cu Dinamo Brașov și 35-18 cu CSȘ Mediaș, pierzând cel mai echilibrat duel al seriei, cel cu Corona Brașov, scor 24-31.

A fost o competiție mult așteptată de toată lumea: jucătoare, atât cele aflate la final de junioarat, cât și cele care nu au mai simțit gustul competiției de mult prea mult timp, dar și antrenori, părinți sau suporteri. Un turneu cu multe plusuri dar și cu multe minusuri la relațiile de joc, inerente la o echipă formată în vară, la care din cauza situației speciale, a lipsei jocurilor de pregătire, s-a văzut precipitarea și gestionarea defectuoasă a anumitor momente de joc. Sunt mulțumită de evoluția fetelor, ele alcătuiesc o echipă frumoasală, cu potențial, dar sunt conștientă că trebuie să muncim și mai mult pentru a ne îndeplini obiectivele„, a declarat Gabriela Artene, antrenoarea junioarelor 1 de la Sepsi SIC.

Returul seriilor geografice se va disputa la jumătatea lunii februarie, iar echipa din Sfântu Gheorghe are șanse bune de a se califica în faza următoare a campionatului, Grupele Valoare, un așa zis playoff al competițiilor de handbal ale juniorilor.

După o lungă perioadă de pauză, am început sezonul competițional, cu acest turneu al junioarelor 1. O competiție bine organizată, la Sala Traian, un loc drag iubitorilor de handbal. Am rulat un lot de 14 jucătoare născute în 2002, 2003 și 2004, 8 dintre ele junioare 1, respectiv 6 junioare 2. Un turneu pozitiv, dorința și emoțiile jocului și-au pus amprenta asupra meciului cu Corona, derby-ul grupei. Am avut și ceva probleme de lot, o sportivă fiind în recuperare după o operație, iar alta aflându-se la primele ei meciuri după o lungă pauză, cauzată de asemenea de o operație. Una peste alta, suntem mulțumiți de evoluție și de faptul că sportivele sunt sănătoase. Felicitări sportivelor și staff-ului, dar și celorlalte echipe din grupă. Ne pregătim în continuare pentru primul turneu al echipei de junioare 2„, a punctat și Sorin Popica, coordonatorul secției de handbal.

Cealaltă formație a Sepsi SIC, cea de junioare 2 (U17), va debuta și ea în ediția 2020-2021 a Campionatului Național, la finalul lunii (27-31 ianuarie), urmând a juca la sala Szabo Kati din Sfântu Gheorghe împotriva echipelor CSM Corona Brașov, CSȘ Sighișoara, CSȘ Făgăraș, CSȘ Odorheiu Secuiesc și CSM Csikszereda Miercurea Ciuc.