Membrii Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa” sunt în grevă japoneză vineri, 5 octombrie, sub sloganul „Schimbăm regulile”.

Cea de a XI-a ediție a Zilei mondiale a muncii este marcată de sindicaliștii Confederației „Cartel Alfa” prin acțiuni și campanii pentru muncă decentă. Potrivit liderilor sindicali, greva japoneză cu sloganul „Schimbăm regulile”, este un semnal de alarmă tras parlamentarilor și guvernanților care trebuie să modifice legea Dialogului Social adoptată în 2010, în perioada austerității.

„Tema din acest an, Schimbăm regulile, evidențiază nedreptatea profundă a sistemului economic, restrângerea și deteriorarea drepturilor lucrătorilor în România ca și în multe alte țări afectate de ofensiva neoliberalismului și politicile de austeritate. Le transmitem parlamentarilor și guvernanților că trebuie schimbate regulile, astfel încât drepturile fundamentale ale lucrătorilor să fie respectate, o condiție necesară și minimală pentru ca munca decentă să poată deveni o realitate și pentru românii care lucrează în țara lor”, transmit reprezentanții „Cartel Alfa”.

Potrivit acestora, România a înregistrat constant creșteri economice peste media europeană, însă tocmai cei care au contribuit la creșterile economice – lucrătorii – nu au beneficiat de ele, astfel că la ora actuală peste o treime din totalul salariaţilor cu normă întreagă sunt încadraţi cu salariu minim pe economie.

Sindicaliștii covăsneni vor purta banderole albe

Președintele „Cartel Alfa” Covasna, Bong Vilmos, a declarat că le-a recomandat angajaților ca pe parcursul zilei de vineri să poarte o banderolă albă la locul de muncă.

„Noi am recomandat membrilor și liderilor de sidicat să poarte banderole albe. Nu știm câți vor purta la nivelul județului și nici nu vrem să știm acest lucru, nu vom merge prin județ să verificăm, dar este recomandat să le poarte”, ne-a declarat Bong Vilmos.

Acesta a menționat că filiala județului Covasna a Confederației „Cartel Alfa” are în prezent aproximativ 3.800 membri.

Articolul precedent140 de înotători de la 9 cluburi participă la Cupa Sprint de la Sfântu Gheorghe
Articolul următorProgram prelungit în weekend la SPCLEP Covasna