Reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere în Covasna continuă, iar primarul stațiunii, Gyerő József, promite că până la sfârșitul anului mare parte dintre străzi vor fi finalizate.

Autoritățile locale au realizat în ultimele luni mai multe lucrări de reabilitare și modernizare a staţiunii balneoclimaterice, printre acestea numărându-se lucrări de întreținere a unor drumuri publice, montarea de panouri și indicatoare rutiere pentru turiști, reabilitarea clădirii cabinetului medical din Covasna sau lucrări de întreținere/pregătire a drumului de la Comandău.

Potrivit edilului, recent au fost schimbate 8 tuburi de subtraversare pentru scurgerea apei meteorice, au fost turnate capete de pod din beton și guri de colectare a apei, iar în zilele următoare se va continua cu amplasarea de gabioane pentru consolidarea carosabilului surpat și montarea de parapeți de protecție pe anumite sectoare.

„Sunt în curs și ne propunem să le terminăm în această săptămână, lucrările de reabilitare/asfaltare a parcărilor și trotuarelor programate pentru acest an. Ele cuprind str. Kálvin (de la biserica reformată din centru până la podul de lângă sediul ocolului silvic), str. Pava de Jos (partea drepată în direcția de ieșire din oraș), str. Școlii, str. 1 Dec.1918, str. Unirii, str. Libertății (trotuare și parcare publică), str. Ignácz Rozsa (zona blocurilor ANL și în aval de Podul Puskás), str. Eminescu (între Podul Spital Cardiologie și stația de autobuz) (…) Am pregătit pentru asfaltare parcarea din spatele blocurilor din str. Unirii, am montat panouri de orientare/indicatoare rutiere pentru turiști”, a transmis primarul stațiunii Covasna, Gyerő József.

Acesta a mai precizat că recent au fost demarate și lucrările de reabilitare interioară a Școlii și a Casei de cultură din localitatea Chiuruș, antreprenorii având obligația să finalizeze lucrările până la sfârșitul acestui an.

 

180 de corpuri de iluminat noi

De asemenea, Primăria a achiziționat recent mai multe corpuri de ilmuniat noi, astfel că în perioada următoare se va trece la montarea acestora, până la finalul anului urmând să fie finalizată reabilitarea completă a sistemului de iluminat pe una dintre străzile principale ale  stațiunii.

„Modernizăm iluminatul public. Am cumpărat și executăm montarea a 180 bucăți de corpuri de iluminat tip LED, iar până la sfârșitul anului finalizăm și lucrarea de reabilitare majoră a sistemului de iluminat public în str. M. Eminescu”, a mai transmis edilul.

Articolul precedentIPJ Covasna: „În 2019 a crescut numărul apelurilor prin 112 care anunțau tamponări cu animale sălbatice”
Articolul următorA crescut numărul camerelor de supraveghere din Sfântu Gheorghe