Primarul comunei Belin din judeţul Covasna, Sikó Imre, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, în cadrul schemelor unice de plată.

„În perioada 2010-2013, inculpatul Sikó Imre, primar al comunei Belin, judeţul Covasna, a depus cu rea-credinţă, în calitate de fermier şi persoană fizică autorizată, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false şi inexacte, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru o suprafaţă de teren, de 40 ha (păşune), pe care nu o utiliza în realitate.

În acest sens, la data de 12 mai 2010, între Primăria comunei Belin, reprezentată de viceprimar, în calitate de arendator şi Siko Imre, primarul comunei Belin, în calitate de arendaş, a fost încheiat, cu încălcarea prevederilor legale, un contract de arendare având ca obiect suprafaţa totală de 40 ha (formată din trei parcele diferite, cu suprafeţe de 20 ha, 15 ha şi respectiv 5 ha), pe care l-a depus la APIA, în contextul menţionat mai sus”, se precizează în comunicatul DNA.

APIA s-a constituit în parte civilă

Sikó Imre ar fi obţinut pe nedrept, în urma acestor demersuri, fonduri nerambursabile în cuantum de 181.309 de lei. Pentru această sumă, APIA s-a constituit în parte civilă.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Sikó Imre, precum şi instituirea popririi asupra conturilor bancare aparţinând acestuia, menţionează sursa citată. De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii popririi asupra sumelor de bani primite de Sikó Imre cu titlu de salarii sau alte venituri periodice de la Primăria Belin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

Articolul precedentIncendiu la un autoturism pe DN11 lângă Cernat
Articolul următorSepsi OSK a fost învinsă pe teren propriu de Hermannstadt