Primăria Sfântu Gheorghe a anunțat că lucrările de reabilitare a clădirii Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” din municipiu au fost finalizate, investiția fiind cifrată la peste 4,7 milioane lei, din care peste 4,1 milioane de lei sunt bani atrași prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). 

Lucrările de renovare au inclus, printre altele, repararea şi revopsirea structurii acoperișului, vopsirea exterioară, înlocuirea ușilor și ferestrelor și repararea curții interioare a clădirii.

„La primul etaj al clădirii, sălile de clasă au fost renovate, sistemul de încălzire și electricitate a fost reabilitat, podeaua a fost înlocuită, şi a fost instalat un tavan fals. De asemenea, băile și coridoarele de la primul etaj au obținut un aspect nou. La parter, sistemul de încălzire și electricitate, precum și podeaua au fost înlocuite pe holuri şi în cancelarie”, informează reprezentanții Primăriei Sfântu Gheroghe.

Municipalitatea intenționează, în perioada următoare, să renoveze prin PNDL şi clădirea principală a Colegiului „Székely Mikó”, clădirea fostei Tipografii Jókai.

De asemenea, se fac planuri pentru modernizarea clădirilor A și B de la Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, dar și clădirea bibliotecii și curtea instituției.

Articolul precedentConcurs inedit al Fundației Creștine „Diakonia”. Tinerii sunt invitați să dăruiască o discuție unui vârstnic
Articolul următor8 covăsneni și-au uitat mâncarea pe foc în acest an