Aproximativ 60 de elevi aparținând școlilor din localitățile Breţcu, Oituz, Lemnia și Ojdula au participat zilele trecute la activități derulate în cadrul proiectului „Elaborarea Planului de management al sitului Natura 2000 Oituz-Ojdula”, lansat de Asociația Vinca Minor în parteneriat cu Ocolul Silvic Privat Breţcu. 

Proiectul este unul amplu, cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, fiind organizate în ultimele săptămâni 4 excursii în situl Natura 2000, pentru ca elevii să aibă ocazia de a pune în practică cunoștințele dobândite în cadrul activităţilor derulate în şcoli.

„Au fost organizate 4 excursii în situl Oituz-Ojdula, în valea râului Oituz. La cele 4 activităţi au participat câte 15 elevi din şcolile localităţilor Breţcu, Oituz, Lemnia, Ojdula. Esenţa programului a fost punerea în practică a educației teoretice dobândite în cadrul activităţilor educaţionale organizate în şcoli, astfel elevii au avut posibilitatea să învețe despre valorile protejate ale sitului în mod direct, în natură”, au transmis reprezentanții Asociației Vinca Minor.

Nu este singura activitate de acest gen derulată în cadrul acestui proiect. În perioada 21-25 octombrie, mai mulți elevi de clasele I-IV și V-VIII din localitățile covăsnene Brețcu, Oituz și Mărtănuș au participat la o serie de activități de educație ecologică, pe tema biodiversitatea și protecția sitului Oituz-Ojdula.

ImagineImagine

Imagine

Articolul precedentCazuri noi de pestă porcină în județul Covasna. Autoritățile intensifică controalele
Articolul următorFilme noi la Cinema Arta Sfântu Gheorghe