Olosz Gergely, fost preşedinte al ANRE şi fost senator UDMR Covasna, a fost arestat de către autoritățile din Ungaria la data de 13 martie. 

Acesta a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Informaţia a fost confirmată de IPJ Covasna, care a transmis că la data de 13 martie, în urma informațiilor operative transmise de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, Olosz Gergely, condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență, a fost depistat și arestat de polițiștii maghiari.

Instanța de judecată a reținut faptul că, în anul 2010, cel în cauză a pretins și primit diverse sume de bani (516.000 de euro, 384.000 de euro, 400.000 de  lei), pentru a-și exercita influența în vederea intermedierii unor contracte ale unor companii cu diverse societăți pe acțiuni.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

În prezent, Olosz Gergely se află în procedura de executare a mandatului european de arestare, fiind informată instanța de judecată din România, respectiv Curtea de Apel București.

 

Articolul precedentVIDEO. Sute de oameni într-un marş de Ziua Maghiarilor la Sfântu Gheorghe
Articolul următorCutremur duminică dimineaţă la 38 de km de staţiunea Covasna