Membrii echipei Fitness Tribe Sfântu Gheorghe, un grup de amatori ai sporturilor de masă, care și-au propus ca în luna mai să determine cât mai multe persoane să renunţe la maşină şi să se deplaseze cu bicicletele la serviciu, relansând în urmă cu câteva zile campania „Cycle to work Sepsi”, lansează #Sepsi100.

Potrivit inițiatorilor, programul se adresează tuturor persoanelor care doresc să pedaleze pe trasee mai lungi, de aproximativ 100 de kilometri, turele urmând să fie organizate începând cu data de 11 mai, în fiecare sfârșit de săptămână.

„Punctul de plecare și sosire va fi din/în Sfântu Gheorghe. Traseul se va desfășura în mare parte pe drum asfaltat, dar în cazul în care vom fi nevoiți să părăsim drumurile asfaltate, traseul poate fi parcurs cu ușurință chiar și cu biciclete de șosea. Tura va fi programată în zilele de sâmbătă sau duminică în funcție de starea vremii. Adunarea va fi la ora 09:00 în fața Teatrului Tamási Áron. Primul traseu va fi #covasna, la inițiativa organizatorilor, fiindcă de aici va porni Maratonul Visit Covasna, al cărui traseu îl vom parcurge și noi. Programul va lua startul începând din al doilea sfârșit de săptămână al lunii mai, și sperăm ca în fiecare sfârșit de săptămână să putem să facem câte o tură de 100 de km”, au precizat inițiatorii proiectului.

La fel ca anul trecut, promotorii mișcării Cycle to work vor dedica luna mai mersului la serviciu pe biciclete, campania din acest an fiind susținută şi de două localuri din municipiu, care le vor oferi cicliștilor bonusuri.

Articolul precedentMașini și motociclete de epocă la „Retroparada primăverii” de la Sfântu Gheorghe
Articolul următorMuniţie neexplodată găsită la Estelnic şi Belani