Termenul de finalizare a lucrărilor pentru noul sediu al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna ar putea fi prelungit cu aproximativ 2 ani, fiind necesară încheierea unui nou contract pentru lucrările rămase nefinalizate, au transmis reprezentanții instituției.

Potrivit acestora, lucrările sunt realizate în proporţie de 85%, în ultimii peste 10 ani fiind cheltuite fonduri în valoare de aproape 38 milioane de lei.

„Până la acest moment au fost (…) cheltuite fonduri în valoare de 37.710.000 lei. Vor trebui finalizate lucrările de construcție și curenți slabi la corpurile B și C, lucrările de construcție la amenajarea spațiului exterior clădirilor și achiziția dotărilor necesare. Lucrările executate precum și cele ce urmează a fi executate au fost și vor fi integral finanțate de la bugetul de stat. Termenul prevăzut pentru finalizarea obiectivului de investiții este anul 2020, dar, având în vedere necesitatea încheierii unui nou contract de lucrări pentru restul de executat, termenul de finalizare ar putea fi prelungit cu aproximativ 1-2 ani”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe.

Potrivit proiectului, noul sediu din Sfântu Gheorghe va avea trei corpuri cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi şi va găzdui birouri, spații de primire și lucru cu publicul, parcări, popota, centrul de reținere și arest preventiv, spații de depozitare, diverse ateliere și o sală de sport.

În momentul de faţă, serviciile operative şi neoperative din subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie îşi desfăşoară activitatea în mai multe imobile disparate aflate pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe.

Articolul precedentPremieră pentru județul Covasna: Salvamont va crea 3 trasee de cățărare pentru turiști
Articolul următorUn nou exercițiu „Miercurea alarmelor”, la Târgu Secuiesc