Cea mai bună reţetă de cârnaţi a fost preparată în acest an de o echipă din judeţul Mureş care va participa anul viitor la competiţia-mamă din Békéscsaba, Ungaria, iar premiul special a fost obţinut de echipa Sistemului de Gospodărire a Apelor Covasna.

Cea de a 17-a ediţie a Festivalului cârnaţilor, organizată în weekend la Sala sporturilor din Sfântu Gheorghe, a adunat laolaltă 73 de echipe, care „s-au luptat” să demonstreze că deţin cea mai delicioasă reţetă de cârnaţi secuieşti.

Juriul a evaluat echipele înscrise în cele șase categorii de concurs, astfel încât la categoria ONG-uri, pe primul loc a terminat echipa SVESZ, premiul II i-a revenit echipei „Duna Delta vándorai”, iar pe locul III s-au clasat echipele nr. 1 și 2 ale Asociației „Csabai Kolbászklub”.

La categoria autorități locale județene, pe locul I s-a clasat județul Mureș, locul II a fost ocupat de județul Harghita iar locul III de județul Békés, Ungaria.

La categoria firme și instituții, pe primul loc s-a situat Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna, pe locul II a terminat Zabola Estate, în vreme ce locul III a fost ocupat de echipa BT Cool Team.

La categoria autorități locale clasamentul arată astfel: locul I echipa consilierilor locali din Baraolt, locul II Autoritățile locale din Zăbala, iar locul III comuna Bățani.

La categoria partidelor politice, la egalitate, pe primul loc au terminat UDMR și PNL, iar  echipa Partidului Civic Maghiar s-a clasat pe locul II.

Organizatorii, mulţumiţi de desfăşurarea evenimentului

Vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert, a apreciat evenimentul ca fiind unul de succes: „Scopul nostru este de a organiza, pentru localnici și turiști, programe creatoare de valoare, legate de cultura și gastronomia secuiască, programe care au tradiție în regiune noastră și care, pe lângă divertisment și recreere, au și un rol de creare de comunitate. Și festivalul cârnaților are o atmosferă aparte, participanții vin la eveniment pentru companie, destindere și pentru bucuria de a se întâlni cu prietenii”

La fel ca în ediţiile precedente, ziua a început cu un mic dejun „uriaş”, din omlete şi cârnaţi, pregătit pentru cele 73 de echipe înscrise în concurs.

Pe parcursul concursului, juriul a evaluat prestația echipelor în funcţie de modul de organizare, ținuta membrilor, pregătirea materiilor prime, decorația meselor, respectarea igienei, gust și servire.

În acest an, inițiatorii evenimentului, președintele și directorul executiv al Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna, Bagoly Miklós, și Vajda Lajos, au recrutat şi 16 echipe de liceeni pentru concurs, dintre acestea, pe primul loc clasându-se echipa Liceului Puskás Tivadar, pe locul II Liceul Berde Áron, iar locul III Colegiul Național Székely Mikó.

Programul celei de-a 17-ea ediții a Festivalului Cârnaților a fost diversificat, cuprinzând spectacole susținute de formaţiile locale „Székely Góbék”, „Pittyes2es és Gyufa” şi „Vesuvius”.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Covasna,  Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, Asociația Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV), precum și Asociația Unităților Hoteliere și Restaurante Sfântu Gheorghe (SVESZ).

Articolul precedentÎncep controalele Poliţiei la articolele pirotehnice
Articolul următorElevii covăsneni, „Mici meșteri populari” la MNCR Sfântu Gheorghe