Fermierii covăsneni au început să depună cererile pentru acordarea de subvenţii de la Uniunea Europeană, atât pentru terenuri cât şi pentru animale.

Potrivit conducerii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Covasna, la nivelul județului Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2019 se derulează în conditii bune, până la ora actuală fiind depuse 300 cereri.

Campania a fost demarată vineri, 1 martie, iar fermierii pot depune până la data de 15 mai o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

În cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol, cererile se vor depune la centrele județene APIA, iar în cel al fermierilor care solicită o suprafață mai mică sau egală, acestea pot fi depuse la centrele locale.

Completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, accesând site-ul: http://lpis.apia.org.ro/  

Pentru a beneficia de subvențiile acordate de Uniunea Europeană, fermierii persoane fizice sau juridice trebuie să desfăşoare o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafeţelor de teren agricol sau deţinători de animale; să prezinte la depunerea cererii unice de plată documentele necesare care dovedesc că terenul agricol, inclusiv zonele de interes ecologic, se află la dispoziția lor, sau o copie a anexei nr. 24 de la starea civilă a unităților administrativ-teritoriale, dacă este cazul.

„Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul serelor, solarelor, viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor, pepinierelor, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare și/sau, după caz, să dețină un număr minim de animale. Pentru legumele cultivate în sere și solarii, suprafața minimă a exploatației trebuie să fie de de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelelor de 0,03 ha”, se arată într-un comunicat APIA.

La nivelul județului Covasna funcționează cinci centre APIA, respectiv la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt și Întorsura Buzăului.

Articolul precedentPolițiștii continuă căutările în cazul celor doi covăsneni dispăruți în urmă cu câteva luni
Articolul următorPachet de bilete la preţ redus pentru meciurile Sepsi OSK din play-off