Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vâlcele au fost sesizați la începutul lunii octombrie de către o femeie de 21 ani cu privire la o suspiciune de înşelătorie.

Femeia a povestit că în cursul lunii septembrie, în urma observării unui afiș privind achiziționarea de către un colecționar german de mașini de cusut vechi, a apelat telefonic numărul specificat în anunț fără a se răspunde la apel.

Ulterior, în data de 1 octombrie, tânăra a fost contactată telefonic de către o persoană care susținea că deține funcția de director la un muzeu renumit din Germania și că îi poate oferi suma de 70.000 euro pentru o mașină de cusut pe care femeia de 21 ani o are în posesie.

Având în vedere faptul că nu deținea documente de proveniență a obiectului în cauză, femeia de 21 ani a fost îndrumată să contacteze un alt număr de telefon, iar, în urma convorbirii telefonice cu un bărbat, acesta i-a solicitat suma de 10.000 euro în schimbul achiziționării documentelor necesare.

Prins în flagrant în judeţul Harghita

Cei doi au stabilit o întâlnire pentru data de 2 octombrie în oraşul Cristuru Secuiesc, jud. Harghita, loc în care se va efectua înmânarea documentelor contra sumei de 4.500 de euro.

Având în vedere faptul că existau indicii temeinice privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, precum și numărul mare al faptelor de acest gen înregistrate la nivel național, polițiștii din cadrul Secției 1 de Poliție Rurală Sfântu Gheorghe și cei din cadrul Postului de Poliție Vâlcele, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, s-au deplasat pe raza oraşului Cristuru Secuiesc, ocazie cu care au realizat prinderea în flagrant a unui bărbat de 32 ani în timp ce intenționa să vândă femeii de 21 ani un document contra sumei de 10.000 de lei și a unui lănțișor din aur.

În urma activităților desfășurate pe raza oraşului Cristuru Secuiesc a mai fost identificat și un bărbat de 42 ani, în autovehiculul acestuia fiind identificate mai multe materiale de probă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, sub forma tentativei.

Articolul precedentDrumul dintre Baraolt și Odorheiu Secuiesc va fi reabilitat cu bani europeni
Articolul următorSepsi OSK merge din egal în egal: 1-1 la Botoşani