Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a amendat clubul FCSB cu 5.000 de lei, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei după finala Cupei României, 1-0 cu Sepsi, scrie DIGISPORT.

De asemenea, Comisia a decis și penalizarea, cu aceeași sumă, câte 5.000 de lei, jucătorilor Andrei Miron, Valentin Crețu și Florin Tănase, în baza articolelor 54.1 și 54.6, literele b, c și e, care fac referire la scandări xenofobe, discriminare, rasism sau denigrare.

Întâmplarea din cauza căreia FCSB și cei trei fotbaliști au fost amendați a avut loc imediat după cucerirea Cupei României în sezonul trecut. La baza clubului din Berceni, jucătorii au fost așteptați de un grup de suporteri, alături de care au avut, după cum specifica la acea vreme un comunicat emis de Sepsi, manifestări cu caracter ”antimaghiar și xenofob”.

Amenda din cauza celor petrecute după finala Cupei României este a doua primită de FCSB în decurs de doar două zile. Pe 14 octombrie, Comisia de Disciplină anunța penalizarea clubului cu 3.000 de lei pentru probleme organizatorice la meciul cu Dinamo. De asemenea, în aceeași ședință, preparatorul fizic Thomas Neubert a fost amendat cu 4.500 de lei și suspendat două jocuri.

Sursă: Digisport

Sursa: Realitatea de Covasna