Centrul de Cultură Arcuș din Sfântu Gheorghe marchează 75 de ani de la deportarea la Auschwitz a evreilor din nordul Transilvaniei, prin expoziția comemorativă „Marșul Memoriei”, al cărei vernisaj va avea loc vineri, 2 august, de la ora 18:00, la Casa Bastion (str. Oltului, nr.6).  

Potrivit organizatorilor, programul va cuprinde, printre altele, prezentarea filmului documentar „Prietena mea, Hanna”, producţie a Departamentului „Alte minorități” a TVR, realizat de Cleopatra Lorinţiu; dar și o proiecţie de fotografii comentate de Tiberiu Roth, preşedintele Asociaţiei Sioniste din România şi iniţiatorul Marșului Memoriei, pelerinajul simbolic la Auschwitz Birkenau de comemorare a victimelor Holocaustului.

„Fotografiile au fost realizate de Maximilian Marco Katz, preşedintele MCA România şi vicepreşedintele Asociaţiei Sioniste din România, şi de Irina Airinei, preşedintele Asociaţiei Anima Fori”, au transmis organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Expoziția „Marșul Memoriei” este organizată cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Centrului de Cultură Arcuş, al Asociaţiei Sioniste din România și al Asociaţiei Interetnice Anima Fori.

Articolul precedentEdiţia a XIII-a a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc începe la Sfântu Gheorghe
Articolul următor26 de județe, printre care și Covasna, cod galben de ploi