Vineri şi sâmbătă (20, 21 decembrie), în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe va avea loc un eveniment în premieră: Primăria„animează” clădirea Teatrului Tamasi Aron cu desene pentru copii.

Programul proiecţiilor va fi între orele 17:30 şi 21:00 în ambele zile. Vineri vor fi proiectate toate cele 1.057 de desene primite de la copiii şi elevii din oraş, prima oară cele ale copiilor din grădiniţe, apoi cele ale elevilor. Proiecţia tuturor desenelor va dura aproximativ o oră și jumătate, după care va fi reluată, astfel că fiecare desen va putea fi văzut de cel puţin două ori.

Sâmbătă, proiecţia specială va cuprinde o selecție de aproximativ 250 de desene, dintre cele mai interesante şi frumoase.

În timpul programului, iluminatul public de pe mai mulţi stâlpi din Piața Centrală va fi stins.

„Cu acest eveniment extraordinar, care aduce la viață desenele copiilor pe fațada teatrului, dorim să oferim publicului o experiență inedită în Piața Centrală a orașului nostru în perioada sărbătorilor de iarnă. Peste o mie de copii au participat în proiectul Primăriei Sfântu Gheorghe, fiecare Grădiniță și Şcoală din oraș fiind reprezentată”, transmit reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe.

Pictura virtuală a clădirii, cunoscută sub numele de videomapping, este asigurată de Rancz András, fondatorul „MORE is less”, un artist vizual din Sfântu Gheorghe.

Articolul precedentSpectacol festiv la Covasna. Joi se aprind luminile de Crăciun
Articolul următorBărbat lovit pe trecerea de pietoni la Sfântu Gheorghe