Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți seară, la un post TV, că părintele va putea opta pentru continuarea cursurilor în sistem online doar dacă elevul are vreo boală ce s-ar putea agrava în caz de infecție cu coronavirus sau dacă în familie sunt persoane incluse în categoriile de risc. Anisie a precizat că părintele va trebui să prezinte școlii o adeverință de la medic în acest sens.

„Părintele poate să ia această decizie să-și continue copilul educația în sistem online în anumite situații: dacă are copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că ar putea lua virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea să fie supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus. De asta am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o dea școlii, astfel încât copilul să-și poată continua studiile online. E stipulat acest lucru în Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății”, a declarat Monica Anisie.

”Fiecare profesor trebuie să se adapteze. Ministerul Educației a elaborat acele repere metodologice. Au fost profesori care au lucrat la acestea și au experimentat. Au lucrat la ele profesori care au lucrat în sistem online în această perioadă. Sunt oameni care știu cum se pot realiza aceste activități. 

Recunosc, din postura de cadru didactic, mă gândesc cum să structurez activitatea, astfel încât să parcurg programa în 50 de minute. Va fi o perioadă în care trebuie să ne adaptăm situației. Poate va trebui să ne gândim să reșezăm organizarea activității didactice în această perioadă. Sincer, sincer vă spun și eu mă gândesc cum aș putea să-mi țin lecția din 14 septembrie cu elevii mei”, a mai declarat ministrul Educației.

Articolul precedentMâine, la ora 15:00 Noi dezvăluiri explozive despre Victor Ponta
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 63. Pariuri pe candidații la primărie