Elevii claselor a VII-a vor începe noul an școlar fără manuale, potrivit inspectorului școlar general Kiss Imre care spune că deși mai sunt doar două săptămâni și jumătate până când aceștia se vor întoarce la școală, nici manualele pentru secția română și nici cele pentru secția maghiară nu au ajuns, și cel mai probabil nu vor fi pe bănci până pe 9 septembrie.

„Manualele au sosit în proporție de 80%, dar la clasa a VII-a n-a sosit nimic nici la secția română, nici la secția maghiară. Au fost contractate, și urmează să le primim în cursul lunii septembrie. Toți elevii vor avea manuale în prima zi de școală, mai puțin cei de la clasa a VII-a unde situația e cu semnul întrebării”, a declarat Kiss Imre.

Ministrul Educației a lansat abia în luna martie licitația pentru noile manuale școlare, care ar trebui să fie pe băncile elevilor pe 9 septembrie, odată cu începerea anului școlar, însă termenul limită pentru evaluarea ofertelor este 22 septembrie, adică la două săptămâni după ce elevii se vor întoarce la școală, potrivit Edupedu.ro.

Termenul apare în documentația de licitație publicată pe SICAP.

Articolul precedentProducție muzicală înflăcărată, vineri, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe
Articolul următor14% dintre unitățile de învățământ din județul Covasna nu au autorizații de la ISU