Proiectul național „Mesajul meu antidrog”, demarat cu scopul de a preveni consumul de droguri prin implicarea elevilor şi studentilor în activităţi extraşcolare, cu caracter cultural-artistic sau sportive, promovând un mesaj antidrog, a ajuns la a 16-a ediție.

Concursul se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea Agenției Naționale Antidrog (ANA), fiind unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal din toate judeţele ţării şi din Bucureşti.

„Anul trecut nu am câștigat, dar în anii precedenți mai mereu am avut câștigători la faza națională. Avem o etapă județeană în care selectăm lucrările împreună cu colegi, profesori de la Inspectoratul Școlar Județean, căutăm să aducem cadre didactice ca să fie totul cât se poate de obiectiv, apoi organizăm o fază județeană unde selectăm câte 3 lucrări pentru fiecare tematică în parte. Lucrarea pe care o considerăm cea mai bună o trimitem la București unde se realizează jurizarea pentru faza națională și se selectează câștigătorii”, ne-a declarant coordonatoarea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Liliana Lazea

Secţiunile ediției din acest an a concursului sunt: film scurt metraj, spot-video, eseu literar, arte vizuale (pictură, grafică, fotografie) şi sport, iar criteriile de evaluare a lucrărilor vor urmări încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului și claritatea limbajului.

La nivel național vor fi implicați aproximativ 70.500 de elevi

Potrivit organziatorilor, în fiecare judeţ au fost selectate 10 şcoli gimnaziale şi 5 licee ai căror elevi se vor implica în activităţi artistice şi sportive, ca alternativă la consumul de substanţe interzise.

„La noi acum s-a lansat proiectul, zilele acestea, deocamdată suntem în procedură cu Inspectoratul Școlar Județean și durează puțin procedura de selecție. În ultimii 4-5 ani am avut câștigători la faza națională. Sperăm să avem și anul acesta, deși anul trecut nu a fost să fie, dar implicare avem, copiii fac lucrări bune. Eseele literare făcute de copii sunt extraordinar de bune, și aici am și câștigat tot timpul.”, a mai explicat Liliana Lazea.

Articolul precedentConcert al trupei olandeze blues „All Star” în județul Covasna
Articolul următorPrimăria Sfântu Gheorghe, finanțare de peste 15 mii de lei pentru proiecte antidrog