Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) a găzduit primele activități din cadrul proiectului educațional “Micii meșteri populari”, organizat de Asociația Pedagogilor Români din județul Covasna și finanțat de Consiliul Județean Covasna.

Programul, care a fost coordonat de președintele Asociației, prof. Loredana Muntean, are ca scop redescoperirea, cultivarea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin implicarea copiilor, a cadrelor didactice și a reprezentanților comunității locale în diverse activități legate de tradițiile locale.

„O serie de activități creative, printre care menționăm atelierele de modelaj lut, precum și vizitarea expoziției de arheologie Așezarea preistorică Păuleni-Ciuc, Dâmbul Cetății, se vor derula la sediul central al MNCR în perioada 18-21 noiembrie 2019. Astfel, luni au participat la activități elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială Nicolae Colan din Sfântu Gheorghe, conduși de prof. Adriana Cornea”, au transmis reprezentanții MNCR Sfântu Gheorghe.

Potrivit acestora, elevii au aflat de la muzeografii și conservatorii muzeului informații noi și intreresante legate de populațiile preistorice care au trăit în zona Păuleni-Ciuc, iar apoi au meșterit obiecte din lut, folosind tehnica cucuteniană.

ImagineImagineImagine

Articolul precedentFestivalul cârnaţilor de la Sfântu Gheorghe, câștigat de o echipă din Mureş
Articolul următorIPJ Covasna: „În 2019 a crescut numărul apelurilor prin 112 care anunțau tamponări cu animale sălbatice”