O nouă ediție a programului de integrare a persoanelor cu dizabilități, „Acceptă-mă”, al cărui scop este motivarea și educarea elevilor în ceea ce privește acceptarea persoanelor cu diferite dizabilități, se derulează în perioada februarie-martie la Sfântu Gheorghe.

Programul, derulat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna, împreună cu Asociația Philadelphia Pro Familia Support din Sfântu Gheorghe, Fundația Creștină Diakónia și Casa Irisz, a ajuns la a 9-a ediție, și este adresat în acest an elevilor clasei I B de la Liceul Teoretic Mikes Kelemen.

Specialiştii implicaţi în program vor transmite informaţii legate de diferite boli şi tratarea lor, reabilitarea, viața și preocupările persoanelor cu dizabilităţi.

Printre aceștia se numără psihopedagogul Kurta Ibolya, pedagogul Páll Réka, asistentul social Kovács Izabella, asistentul medical Lazăr Klaudia, precum și kinetoterapeuții Csíki Sándor și Csíki Sándor Jenő,  Gáspár Melinda și Préda Hermina – specialiști de terapie muzicală.

„Acest program, pe lângă extinderea cunoștințelor teoretice, le dă elevilor o ocazie unică de a-și cunoaște colegii cu dizabilităţi, şi de a-şi dea seama că nu se deosebesc deloc de ei. Vor face cunoștință cu grupa Manócska alcătuită din copii cu diferite dizabilități din cadrul Asociației Philadelphia Pro Familia Support din Sfântu Gheorghe, și cu tinerii cu dizabilități ai Casei Irisz din cadrul Fundației Creștine Diakónia Sfântu Gheorghe. Toți cei interesați din cadrul școlii sunt bineveniți!”, transmit reprezentanții DSP Covasna.

Ediția de anul trecut s-a adresat elevilor clasei a VI-a ai Școlii Generale „Váradi József”, și celor de clasa a V-a din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Colan”.

Articolul precedentExplozie a numărului de viroze în ultimele zile. DSP Covasna: „Avem peste 800 de cazuri noi și 11 persoane confirmate cu gripă”
Articolul următorA crescut numărul pacienților cu depresie și boli mintale în județul Covasna