Liceeni cu rezultate excepționale, care vor să studieze în Statele Unite ale Americii dar provin dintr-o familie cu venituri mici, se pot înscrie în competiția pentru programul „Education USA – Opportunity Funds 2019”, program care le oferă sprijin financiar și îndrumare personalizată în aplicarea la universități americane.

Education USA, cu sprijinul Ambasadei SUA la București, lansează o nouă ediție a competiției  Opportunity Funds, dedicată elevilor de liceu, din clasele a X-a și a XI-a, care au nevoie de sprijin financiar pentru a putea pleca la studii în Statele Unite ale Americii.

Fondurile sunt destinate facilitării procesului de aplicaţie și nu acoperă taxele de şcolarizare şi întreţinere, iar pentru a fi eligibili candidații trebuie să aibă cetățenie română sau să fi primit azil politic în România, să aplice la programe de licenţă în cadrul unor colegii sau universităţi acreditate din Statele Unite care oferă ajutor financiar integral, să poată demonstra o nevoie financiară reală, și nu în ultimul rând, să aibă rezultate academice deosebite, dovedind un potențial de leadership.

Potrivit inițiatorilor, programul acoperă într-o primă fază pregătirea aplicației, aici fiind incluse sesiuni de consiliere educaţională susţinute de „Fulbright-EducationUSA” şi costul testelor standardizate (SAT, TOEFL), costul traducerii şi expedierii documentelor și taxele de aplicare la universităţi.

În cea de-a doua etapă, programul acoperă pentru candidații acceptați de o universitate din Statele Unite taxele asociate vizei de studiu, costul biletului de avion și alocația pentru prima lună de trai ca student în Statele Unite (settling-in allowance). Odată admişi în programul Opportunity Funds, elevii selectaţi vor participa în mod obligatoriu la un program de sesiuni lunare de consiliere educaţională gratuite, susţinute de echipa Fulbright-EducationUSA fie online, fie la sediul Fulbright-EducationUSA Advising Center.

Termenul limită pentru înscrieri, 14 ianuarie 2019

Liceenii care vor să se numere printre beneficiarii programului Opportunity Funds se pot înscrie în competiție până pe data de 14 ianuarie, trimițând prin e-mail, la adresa: [email protected] copiile scanate ale foilor matricole din clasele IX-XI; dovada veniturilor mici ale familiei (documente financiare sau adeverință de șomaj / incapacitate de muncă); dar și dovada cheltuielilor lunare și numărul membrilor familiei.

Finaliștii vor fi anunțați în cursul lunii martie 2019, iar informații suplimentare pot fi obținute prin e-mail, la adresa sus-menționată, sau telefonic, la numărul: 021 231 90 15.

Articolul precedentAu “zburat” cu 160 km/h pe un drum din Întorsura Buzăului
Articolul următorProgramul „Pușculița cu purcei” continuă și în această iarnă la Sfântu Gheorghe