Un candidat care a încercat să copieze la ultima probă a examenului de Bacalaureat a fost eliminat și nu va mai putea participa la următoarele două sesiuni, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Joi, absolvenții claselor a XII-a au susținut proba la alegere a profilului și specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică în cazul elevilor de la profilul real, respectiv Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie în cazul celor de la filiera tehnologică și vocațională).

Dintre aceștia, 35 nu s-au prezentat pentru susținerea probei finale, transmite conducerea IȘJ Covasna.

Subiectul și baremul de corectare pot fi consultate pe site-ul subiecte.edu.ro.

Proba de joi încheie seria examenelor de Bacalaureat susținute de absolvenții de liceu.

În total, în această sesiune, au fost eliminați pentru tentative de fraudă 3 candidați, dintre care doi la proba scrisă la Limba și literatura română. Alți doi candidați nu au susținut probele scrise la Limba și literatura română și la Limba maternă întrucât se aflau în autoizolare.

Elevii prinşi încercând să copieze vor fi eliminaţi din examen, nu vor mai avea dreptul de a participa la probele următoare, iar în sesiunile următoare nu le vor fi recunoscute notele obţinute la probele promovate anterior eliminării, inclusiv cele de evaluare a competențelor lingvistice şi digitale.

În plus, precizează reprezentanţii IŞJ Covasna, aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12:00, în format anonimizat,  în conformitate cu prevederile Regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal.

Elevii nemulțumiți de notele primite pot depune contestații atât în ziua de 30 iunie, între orele 16:00 și 20:00, cât și în data de 01 iulie, între orele 08:00 și 12:00.

Condicerea IȘJ Covasna precizează că în cazul depunerii contestațiilor, candidații trebuie să completeze, semnează și depună sau să transmită electronic și o declarație-tip în care se vor menționa că au luat cunoștință că nota finală, după soluționarea contestațiilor, poate fi modificată, după caz, prin creștere sau descreștere.

În cazul candidaților minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinți sau reprezentanții legali.

Pentru a fi declarați promovați, candidaților trebuie să le fie recunoscute și echivalate toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise, iar media finală a tuturor probelor scrise să fie cel puțin 6.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie

Articolul precedentPeste 7.500 de teste COVID-19 prelucrate în județul Covasna, din care peste 2.300 la comanda județelor Brașov, Sibiu și Mureș
Articolul următorConcurs de fotografii tematice „Fii liber!”, lansat de Ziua internațională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri