În perioada 10-13 februarie, Trupa Osonó din Sfântu Gheorghe va derula programul Educaţie prin teatru în mai multe școli din Budapesta, Gyöngyös și Veresegyház, cofinanțat de Fondul Național Cultural / Nemzeti Kulturális Alap din Ungaria. 

Doi membri ai trupei Teatrului Independent Osonó, Fazakas Misi și Mucha Oszkár, vor conduce ateliere de arta actorului, respectiv de dezvoltare a personalității pentru tineri. Scopul acestor ateliere de pedagogie teatrală este activarea resurselor creative şi de comunicare ale fiecărui participant, şi valorificarea lor în funcţie de interesele personale şi de grup.

„Proiectul se doreşte a fi un promotor în efortul de susţinere a tinerilor care, din cauza situaţiei de incertitudine în care trăiesc, devin vulnerabili şi expuşi riscului de a fi marginalizaţi şi respinşi, în încercările lor de a relaţiona şi a-şi găsi un drum în viaţă. Teatrul Independent Osonó îşi desfăşoară întreaga activitate pe baza unei continue interacţiuni între trei componente:  teatru, educație și proiecte sociale”, a tarnsmis managerul trupei, Fazakas Misi.

Anul trecut, Trupa a organizat 129 de workshopuri și 3 tabere pentru tineri și pedagogi. Până acum, Trupa Osonó a organizat ateliere teatrale în 25 de țări, de pe 3 continente.

Articolul precedentSe extinde pesta porcină în județul Covasna! Noi focare în zona Baraolt
Articolul următorFilme la Cinema Arta, perioada 8-13 februarie