S-au finalizat înscrierile pentru cea de a 14-a ediție Covalact Saint George City of Debate, cea mai mare competiție de dezbateri academice pentru liceeni din România, care în acest an va avea  loc în perioada 6-8 martie, iar organizatorii anunță că următorii pași sunt confirmarea locurilor și colectarea datelor de la echipele înscrise.

Competiția va reuni 70 de echipe din țară, dintre care 10 admise în sistem WildCard și alte 60 în sistem Open. Confirmarea locurilor se va face odată cu plata taxei de concurs, care va include și cazarea: 270 lei pentru un debater incluzând cazare la hotel/pensiune; respectiv 190 lei pentru un debater, incluzând cazare la cămin/hostel. Echipele trebuie să achite cel puțin jumătate din taxa de participare până marțea viitoare.

„Anul acesta dispunem de 40 de locuri pentru echipe la cămin/hostel şi 30 de locuri pentru echipe la hotel/pensiune. Alocarea se va face în ordinea primul venit, primul servit, după cum înregistrăm avansul taxei. Reamintim, arbitrii au gratuitate totală (…) Pentru a finaliza lista celor 70 de echipe cât mai repede, vă rugăm să efectuaţi plata taxei de echipă, în cuantum de cel puţin 50%, până pe 29 ianuarie, în caz contrar echipa va fi trecută la capătul listei de aşteptare, iar prima echipă de pe lista de aşteptare va fi promovată”, transmit organizatorii.

Listele cu echipele admise, precum și lista de așteptare Open pot fi accesate pe site-ul competiției, cityofdebate.ro la secțiunea Procedura de înscrieri.

Plata taxei de concurs se va putea face prin transfer bancar sau depozit în contul Asociaţiei de Tineret Ecou: RO38CECECV0143RON0185620, deschis la CEC Bank.

„Ca regulă generală, vă rugăm să treceţi prefixul TXSG, urmat de litera H sau C (în funcţie de cazarea aleasă), urmat de numele echipei (aşa cum apare pe formular), iar dacă este cazul, adăugaţi numele de familie al membrului echipei (dacă plata se face separat de către membrii echipei). Ex.: TXSG C WildCard4 Popescu sau TXSG H Spiru DC Bucureşti”, mai transmit organizatorii.

Competiția națională Saint George City of Debate este inclusă în calendarul competiţional al Asociaţiei Române de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR).

În cele 13 ediții precedente, competiția a adunat aproximativ 5.000 de participanţi, iar ediția de anul trecut a fost prima şi cea mai mare de acest gen desfăşurată „paperless” (în sistem informatizat – n.red), prin intermediul unei platforme online pentru pairing şi feedback.

De asemenea, a fost prima competiţie la care prezenţa participanţilor în sala de anunţuri s-a făcut automat, prin scanarea unui cod de bare de pe badge.

Articolul precedentTemperaturile scad în următoarele două săptămâni
Articolul următor„Serbările Zăpezii”, sâmbătă, la Covasna