După ce în urmă cu doar o lună persoane necunoscute au vandalizat mai multe ghivece cu flori montate de Primărie în centrul stațiunii, acum mai multe corpuri de iluminat au fost sparte și aruncate în albia pârâului Covasna, pe aceeași alee.

Primarul stațiunii Covasna, Gyerő József a lansat un nou apel public pentru prinderea persoanelor care distrug bunurile publice, după ce la sfârșitul săptămânii trecute 6 corpuri de iluminat, proaspăt date în folosință, au fost vandalizate de persoane necunoscute.

„Dragi prieteni covăsneni, reproșând repetitiv inactivitatea polițiștilor, invocând mereu absența regretabilă a camerelor de supraveghere de pe domeniului public, în contextul unor asemenea evenimente regretabile și condamnabile, riscăm să răstălmăcim, să ignorăm adevărul incomod, situat între cauză și efect. De altfel, vă rog să mă credeți, este imposibilă realizarea pazei polițienești a tuturor stâlpilor de iluminat, a băncilor, ghivecelor de flori, coșurilor de gunoi, 24 de ore din 24, sau extinderea și asigurarea funcționării unui sistem de supraveghere video a fiecărui metru pătrat din cei 158 de kilometri pătrați de teren situat pe raza administrativă a orașului”, a scris edilul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Împânzirea orașului cu echipamente de supraveghere nu este o soluție

Potrivit acestuia, montarea camerelor de supraveghere pe toate străzile din stațiune nu este o soluție, întrucât ar greva „într-un mod insuportabil” bugetul local și așa subdimensionat, insuficient în raport cu nevoile reale ale orașului.

„Vă propun să privim cu sinceritate în noi înșine (…) în calitate de părinți, pedagogi am acordat destulă importanță pentru a-i conștientiza pe copiii noștri asupra faptului că este un gest reprobabil și nicidecum act de vitejie, să arunce pe caldarâm sau pe spațiul verde al parcului ambalajuele alimentelor consumate în oraș, să smulgă șipcile coșurilor de gunoi, să ia la țintă ghivecele de flori, globurile de iluminat stradal, să își măsoare forța tinerească testând rezistența mobilierului urban? Ne asumăm riscul atenționării adultului de lângă noi, fie acesta și un străin, atunci când el încalcă normele de conviețuire civilizată, ori atentează asupra bunurilor comunității? Îi anunțăm pe cei abilitați despre evenimentele antisociale, dezvăluind identitatea făptuitorilor? Dacă dorim într-adevăr ameliorarea situației din jur, mulți dintre noi trebuie să ne revizuim abordarea și să pretindem aceeași perspectivă celor din anturajul nostru. Altfel, nu merge”, a mai scris primarul.

Lucrarea a costat aproximativ 40.000 de lei, iar paguba este de ordinul sutelor de lei.

Contactat telefonic, Gyerő József ne-a declarat că Primăria Covasna a depus o nouă plângere penală în cazul persoanelor care au vandalizat stâlpii de îluminat public, însă deocamdată nu există suspecți nici în acest caz și nici în cazul celor care la începutul lunii octombrie au distrus cele 14 ghivece cu flori amplasate de-a lungul pârâului Covasna.

Articolul precedentSONDAJ Partidul Realitatea. Românii vor un preşedinte nou. Încrederea în politicieni se prăbuşeşte
Articolul următorCopil de 13 ani, prins la volan în Aita Mare