Elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Romulus Cioflec” din Araci au marcat săptămâna trecută Ziua Dovleacului printr-o serie de activități creative, derulate în cadrul proiectului educativ „Povestea dovleacului fermecat”.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, a avut loc în data de 25 octombrie, iar cei mici s-au costumat pentru un carnaval dedicat dovlecilor cărora le-au dat viață prin desene.

„26 octombrie este Ziua Dovleacului – legumă care reprezintă poate cel mai bine luna octombrie! (…) Elevii clasei a II-a, coordonați de doamna învățătoare Ilinca Rodica, împreună cu Ileana Sas, custodele Casei Memoriale Romulus Cioflec au realizat o serie de activități creative și un carnaval, iar vedetă a fost dovleacul. Felicitări celor mici pentru lucrările realizate!”, au scris reprezentanții Muzeului într-o postare pe Facebook.

Nu este singura acțiune desfășurată la Casa Memorală Romulus Cioflec, în parteneriat cu Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, la care elevii Școlii Gimnaziale din Araci au participat săptămâna trecută.

Joi, mai mulți elevi de clasele I-VIII au luat parte la activități dedicate cinstirii memoriei eroilor, marcând totdată Ziua Armatei Române.

Cei mici au aflat informații noi și interesante despre importanța armatei în politica de securitate a unei țări, marcând rolul acesteia în procesul de realizare a Marii Uniri.

Prezentarea a fost urmată de o depunere de flori la Cimitirul Eroilor din localitate, unde se găsește amplasat un monument în amintirea eroilor căzuți pe câmpul de luptă în perioada 1914 – 1919.

Foto: MNCR

Articolul precedentActorul Ion Caramitru vine la Sfântu Gheorghe de 1 Decembrie
Articolul următor#Cleanup de sfârșit de an în zonele de picnic dinspre Şugaş Băi