Cea de a VIII-a ediție a programului de integrare a persoanelor cu dizabilități, „Acceptă-mă”, al cărui scop este motivarea și educarea elevilor în ceea ce privește acceptarea persoanelor cu diferite dizabilități, se derulează anul acesta în cadrul a două școli din municipiul Sfântu Gheorghe.

Până în luna decembrie a acestui an, prin intermediul programului derulat de Direcția județeană de Sănătate Publică și Asociația Philadelphia Pro Familia Support din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Fundația Creștină Diakónia și Casa Irisz, prin Serviciul Programe de Promovare a Sănătăţii, elevii clasei a VI-a ai Școlii Generale „Váradi József”, și cei ai clasei a V-a din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Colan” vor fi implicați în activități de informare, educare și comunicare.

„Acest program, pe lângă extinderea cunoștințelor teoretice, dă o ocazie unică elevilor să își cunoască colegii cu dizabilităţi şi să realizeze că nu se deosebesc deloc de ei. Vor face cunoștință cu grupa „Manócska” alcătuită din copii cu diferite dizabilități din cadrul Asociației Philadelphia Pro Familia Support din Sfântu Gheorghe, și cu tinerii cu dizabilități ai Casei Irisz din cadrul Fundației Creștine Diakónia Sfântu Gheorghe”, transmit coordonatorii programului.

Specialiştii implicaţi în program vor transmite informaţii legate de diferite boli şi tratarea lor, reabilitarea, viața și preocupările persoanelor cu dizabilităţi, încercând astfel să demonstreze că acestea nu se deosebesc faţă de persoanele fără dizabilităţi.

Articolul precedentÎncepe returul Ligii 1 de fotbal! Sepsi OSK întâlneşte sâmbătă pe Hermannstadt
Articolul următorJudețul Covasna în căutare de medici de familie tineri