Cafeneaua Szimpla din Sfântu Gheorghe și Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna organizează cea de-a 4-a ediție a campaniei „Be someone’s Hero! It’s in your Blood!”.

Toți cei care vor să fie salvatori pentru o zi sunt așteptați joi, 25 aprilie, între orele 08:00-14:00, la cafeneaua Szimpla din centrul orașului Sfântu Gheorghe, unde organizatorii îi vor răsfăța cu muzică instrumentală, interpretată de muzicienti locali.

Recoltarea de sânge va fi realizată de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna.

„Înainte de donare trebuie să fiți odihniți, să luați cina în seara dinaintea zilei donării, și micul dejun în ziua donării, însă ambele mese trebuie să fie sărace în grăsimi. De asemenea, trebuie să consumați multe lichide (apă, ceai). Cei care au tensiunea arterială mică pot consuma și o cafea înainte de donare. În timpul donarii purtați haine cu mâneci care se pot ridica ușor mai sus de cot. Relaxați-vă! Dupa donare, rehidratați-vă consumând lichide. Personalul medical vă va pune câteva întrebări legate de starea de sănătate, și vi se va face un mic mic examen medical – temperatura, puls, tensiune”, transmit organizatorii.

Centrul de Transfuzii Sangzuine Covasna are nevoie permanentă de sânge, astfel că donatorii sunt aşteptaţi şi în afara campaniilor umanitare. Condiţia pentru a putea dona este ca persoanele să aibă vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, peste 55 kg, tensiunea arterială maximă să nu depășească 200 mmHg iar cea minimă 100 mmHg, să nu aibă boli cronice și să nu fi luat medicamente în ultimele două săptămâni.

De asemenea, înainte de a dona sânge participanților le este interzis să consume alcool cu 48 de ore înainte, iar fumatul este interzis cu două ore înainte și după donare.

Articolul precedentElevii covăsneni se pot înscrie la prima ediție a concursului „As în științe”
Articolul următorBere în schimbul recipientelor din sticlă, la Sfântu Gheorghe. Parbrizele și geamurile nu sunt acceptate!