O delegație din Republica Moldova, în frunte cu președintele Consiliului Raional Cimișlia, Mihai Olărescu, a participat în cursul zilei de miercuri la o serie de activități organizate în judeţul Covasna cu prilejul Zilei Culturii Naţionale.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor a precizat că instituția pe care o conduce a primit vizita delegației, ocazie cu care au fost reluate demersurile pentru înfrăţirea raionului din Republica Moldova cu judeţul Covasna.

„Cu această ocazie ne-am confirmat intenția de a stabili relații de înfrățire, inițiind programe de schimb atât pe plan cultural, cât și economic, precum și activității de cooperare. Covasna ar fi primul județ din Transilvania înfrățit cu raionul aflat în zona viticolă a Republicii Moldova, am discutat cu o delegație care s-a arătat interesată și deschisă și față de cultura noastră”, a scris președintele CJ Covasna într-o postare pe Facebook.

Propunerea de înfrăţire a judeţului Covasna cu raionul Cişmilia a fost făcută anul trecut de către consilierii judeţeni Florentina Teacă, Sabin Calinic, Ion Deaconu, Olimpiu Floroian, Cătălin Morar şi Cosmin Boricean.

Foto: Kocsis Boldizsár János

ImagineImagine

Articolul precedentJandarmeria Covasna, amenzi de peste 270 mii lei pe linia ordinii și liniștii publice în 2019
Articolul următorCodul galben de ceață a fost prelungit în județul Covasna. Care sunt localitățile vizate