Înainte de contestații, rata de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ – sesiunea 2019 este de 53,9%, potrivit datelor publicate miercuri de Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Din totalul celor 83 de candidați ale căror lucrări au fost evaluate la proba scrisă, 42 au obținut note mai mari sau egale cu 8;  21 de candidați au primit note cuprinse între 7 și 7.99, iar 15 candidați au obținut note sub 7.

De asemenea, din totalul candidaților înscriși pentru susținerea probei scrise, 5 s-au retras din examen.

Prin promovarea examenului de definitivat, cadrele didactice dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar și pot participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină cel puțin media 8, aceasta calculându-se ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen.

Sesiunea 2019 a examenului national de definitivare s-a derulat în data de 24 iulie, într-un singur centru de concurs, la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, contestaţiile se depun la centrele de examen, până cel târziu joi, 1 august, între orele 09:00 – 14:00, iar rezultatele finale vor fi publicate în data de 5 august.

Articolul precedentPărinții copiilor cu deficiențe, implicați în activitățile terapeutice de la Dalnic
Articolul următorEdiţia a XIII-a a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc începe la Sfântu Gheorghe