Oricât de neobișnuit ar părea, acest „aliment bun la toate” poate face minuni când vine vorba de curățarea și igienizarea toaletei.

De ce este indicat să pui un cățel de usturoi în toaletă seara, înainte de a merge la culcare?

Știm prea bine cât de neplăcut și incomod este să te ocupi de curățenia în baie, mai ales când vine vorba de vasul de toaletă. Dar, în loc să amâni la nesfârșit această treabă, ușureaz-o folosind alimentul minune pe care oricine îl are în casă: usturoiul. Sună ciudat! Și totuși, este una dintre cele mai ușoare și eficiente soluții pentru curățarea temeinică a toaletelor. Usturoiul conține alicină, o substanță care emană un miros puternic și care îndepărtează ciupercile, bacteriile și chiar mucegaiul ce pot apărea în instalațiile sanitare. În plus, componentele de sulf din usturoi pot absorbi mirosurile neplăcute ca prin minune! Uimitor, nu-i așa?

Cum îți menții toaleta curată și proaspătă cu ajutorul usturoiului?

Pe lângă gustul inconfundabil, care transformă orice preparat într-un deliciu, dar și efectul antigripal pe care îl are asupra organismului, usturoiul este și un dezinfectant de nota 10. De asemenea, este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și antibacteriene. Află cum îl poți folosi pentru a reda strălucirea toaletei tale!

În primul rând, decojește un cățel de usturoi. Presează-l puțin între degete înainte de a-l pune în vasul de toaletă și lasă-l să acționeze peste noapte. Acesta își va elibera toate proprietățile antibacteriene în timp ce tu dormi liniștit. Practic, am putea spune că toaleta se spală singură. A două zi, de dimineață, freacă bine cu o perie pereții interiori ai vasului de toaletă, apoi trage apa. Și uite așa, cât ai clipi, toaleta  va fi curată și dezinfectată.

Bineînțeles, acest truc ingenios nu trebuie să înlocuiască igiena regulată în care se folosesc produse de specialitate.

Alte trucuri ingenioase

Cum să curățați toaletele eficient și fără efort?

Mai întâi, toarnă o lingură de oțet alb în toaletă. Lasă-l să își facă treaba timp de o oră, înainte de a insista cu o perie în zonele murdare ale pereților interiori (și pe fundul) toaletei. Clătește apoi cu apă curată și șterge cu o cârpă sau cu un prosop de hârtie. Toaleta va fi din nou curată, iar murdăria va dispărea instant. Simplu și eficient, nu-i așa?

Cum să îndepărtezi depunerile maro de piatră din vasul de toaletă?

Oricât de incredibil ar suna, pastilele pentru mașina de spălat vase sunt extrem de eficiente împotriva depunerilor de piatră din vasul de toaletă. Aceste tablete nu sunt excelente doar pentru curățarea paharelor și a tacâmurilor, ci sunt deosebit de utile și pentru îndepărtarea urmelor, a resturilor și a murdăriei nedorite de pe fundul WC-ului. Aruncă-le în toaletă și lasă detergentul să facă toată treaba! Cel mai bine funcționează dacă lași produsul să se dizolve peste noapte.

Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în toaletă?

Sigur ai acasă un pachețel de bicarbonat de sodiu, nu-i așa? Ei bine, îl poți folosi și pentru a igieniza baia, nu doar pentru a face prăjituri. Cum funcționează? Foarte simplu! Presară în toaletă echivalentul a una-două linguri de bicarbonat de sodiu. Așteptă apoi câteva minute și insistă cu o perie cu mâner lung înainte de a trage apa.

Chiar și după o curățenie temeinică în baia ta rămân mirosuri neplăcute? Probabil că acestea provin de la vasul de toaletă sau de la țevile de scurgere. Când vine vorba de toalete, soluția este simplă. Mixează bicarbonat de sodiu și lămâie și toarnă amestecul în toaletă. Te asigurăm că este un odorizant natural de excepție, cu efect imediat. Amestecă părți egale de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie într-un bol și omogenizează produsul până devine pastă. Apoi, cu un burete aplică în jurul vasului și în zonele greu accesibile (în jurul ieșirilor din perete și din podea a țevilor de scurgere). Lasă să acționeze, îndepărtează cu o cârpă umedă produsul. 

SURSA

Articolul precedentFabrica de candidați pentru Cotroceni. Cine trage sforile pentru alegerile prezidențiale din 2024 – Noi date explozive
Articolul următorSevilla a cucerit trofeul Europa League, după lovituri de departajare