Compania Aeroporturi Bucureşti anunţă că de luni încep lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri, astfel că este de aşteptat să se producă aglomerație la procesarea bagajelor pe fluxul de sosiri. Se va lucra la patru dintre cele şase benzi, iar investiţia totală se va ridica la peste 3,2 milioane de euro.

Conform Companiei Aeroporturi Bucureşti, în prima fază vor fi înlocuite patru dintre cele șase benzi de bagaje şi echipamentele pe fluxul de sosiri internaţionale. Lucrările se vor derula etapizat şi vor dura cinci luni şi jumătate. Primele benzi de bagaje înlocuite vor fi benzile 3 (etaj 1) şi 4 (parter) ulterior urmând să fie înlocuite, pe rând, şi celelalte două (1 şi 2, ambele la etaj).

Compania spune că aceste lucrări vor duce la o reducere temporară a capacităţii de procesare – de la 6 la 5 benzi de bagaje, şi chiar la 4 benzi în anumite perioade de timp, motiv pentru care lucrările au fost programate pentru perioada de extra-sezon. Astfel, este de aşteptat să se producă aglomerație la procesarea bagajelor pe fluxul de sosiri și implicit să crească timpul de aşteptare pentru pasagerii care îşi recuperează bagajele de cală.

”CNAB, împreună cu agenţii de handling, a stabilit măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimţit de pasageri să fie minimizat, aceasta însemnând în primul rând ca timpul de aşteptare la recuperarea bagajelor de cală să nu crească.

Totodată, CNAB va lua, împreună cu antreprenorul, toate măsurile posibile pentru ca perioadele de nefuncţionare pentru benzile care se înlocuiesc să fie minimizate, iar la finalul lucrărilor, estimat pentru jumătatea lunii februarie 2023, pasagerii să beneficieze de un sistem modern, silenţios şi cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea timpului de aşteptare”, mai spune Compania Aeroporturi București într-un comunicat de presă transmis luni.

Articolul precedentVin vremuri grele pentru români, prețurile explodează – Inflația a depășit 15 procente, potrivit datelor INS
Articolul următorȘoferii care conduc maşini de Pompieri și Ambulanţe vor fi Instruiţi în Domeniul Siguranţei Rutiere