În noaptea de vineri spre sâmbătă, pasionații de ciclism și mișcare în aer liber își dau întâlnire la izvorul Honvéd, spre Şugaş Băi, pentru a marca trecerea la solstițiul de vară într-un mod inedit.

Toți cei care vor să facă noapte albă și să se antreneze, totodată, pentru cursa Șugaș 24H care va avea loc în luna august, spre stațiunea Șugaș Băi, vor avea ocazia să o facă vineri, începând cu ora 21:28 (ora la care apune soarele), și până la răsărit (ora 05:45), la „Cycle to Șugaș”, fratele mai mic al mișcării „Cycle to Work” – campania lansată în urmă cu doi ani de echipa Fitness Tribe Sfântu Gheorghe.

„Vineri, 21 iunie, poți participa la cea mai lungă noapte scurtă cu bicicleta. În această zi este sărbătoare în Finlanda. Aproape toată noaptea nu apune soarele. Aici va apune și va fi întuneric beznă. La miezul nopții facem pauză de cafea, iar dacă vom fi mai mulți, facem și un foc de tabără. De la ora unu și până la 05:45 pedalăm”, a precizat Ernő Tompa, promotorul evenimentului și membru al echipei Fitness Tribe Sfântu Gheorghe.

El a mai menționat că participanții trebuie să aibă la ei lămpi sau dispozitive de iluminat, fluriere sau aparate care fac zgomot (telefon, radio) și veste reflectorizante, să aibă bicicleta echipată corespunzător pe timp de noapte, și să respecte regulile de circulație iar cei care vor rezista până la finalul celor aproximativ 9 ture vor primi un premiu-surpriză.

„Pedalăm în jur de nouă ture, în jur de 70 km, diferența de nivel este 2.000-2.200 metri. Toată lumea va pedala, merge, fugi și se va cățăra în copaci pe propria răspundere (sunt urși în zonă). Cine rezistă cu mine va primi un cadou surpriză pentru participare. Este, de fapt, un antrenament premergător concursului Sugas 24h, care va fi în aceeași locație, în luna august”, a mai explicat Ernő Tompa.

Competiția Șugaș 24h va avea loc în perioada 24-25 august, pe traseul Izvorul Csaba – Izvorul Elisabeta din stațiunea Șugaș Băi – Izvorul Csaba, iar echipele se pot înscrie completând formularul de participare publicat pe pagina de Facebook a evenimentului până pe 01 august, ora 12:00.

Potrivit organizatorilor, echipele masculine, feminine și mixte cu cele mai multe ture parcurse în cele 24 de ore ale competiţiei, dar şi cel mai tânăr şi cel mai vârstnic participant, vor fi premiaţi.

 

Articolul precedentFilme la Cinema Arta Sfântu Gheorghe în perioada 21-27 iunie
Articolul următorDeschide oficială a sezonului turistic, sâmbătă, în staţiunea Covasna