Cursurile în 5 şcoli din judeţul Covasna vor fi suspendate parţial vineri, iar pentru o unitate de învăţământ din localitatea covăsneană Cernat s-a luat decizia suspendării integrale a cursurilor.

Măsura a fost luată la propunerea conducerii unităților de învățământ, de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică Covasna, Inspectoratul Școlar Județean Covasna și cu informarea Instituției Prefectului, pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Astfel, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean, vineri vor fi suspendate cursurile la:

– Colegiul Naţional „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe – clasele pregătitoare A şi B, clasele a IV-a A, B, şi D, şi a VII-a A;

– Liceul de Arte „Plugor Sandor”, Sfântu Gheorghe – clasa pregătitoare, secţia română;

– Liceul Teologic Reformat, Sfântu Gheorghe – întreg ciclul primar aflat în corpul de pe str. Korosi Csoma Sandor

– Școala Gimnazială „Varadi Jozsef”, Sfântu Gheorghe – clasele a VI-a B şi D, şi a VII-a C

– Școala Gimnazială „Fejer Akos”, Micfalău – clasele I și a III-a

– Școala Gimnazială „Bod Peter”, Cernat – integral

Potrivit IŞJ Covasna, după suspendarea cursurilor, în unitățile de învățământ se va face igienizarea, vor fi supravegheate prin triaj zilnic în toate clasele, urmărirea absenteismului şi raportarea datelor la IȘJ şi DSP Covasna.

Miercuri, în urma unei analize epidemiologice, DSP Covasna a luat decizia suspendării cursurilor în patru clase ale Colegiului Naţional „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, după ce la începutul săptămânii chiar și 40% dintre elevi au lipsit de la școală.

Medicul epidemiolog Santa Ferenc din cadrul Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile a precizat atunci că evoluția virozelor respiratorii în județ este în ușoară scădere, cu aproximativ 6,3% în ultimele zile, cele mai multe fiind înregistrate la copii sub 9 ani, iar în ceea ce privește gripa, au fost confirmate 6 cazuri față de 11 în săptămâna precedentă.

Articolul precedentL-aţi văzut? Poliţia îl caută!
Articolul următorBărbat accidentat pe o trecere de pietoni din Sfântu Gheorghe