Numărul virozelor respiratorii a crescut cu 2%, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna, care arată că în ultimele zile au fost înregistrate 2.077 de cazuri de îmbolnăviri, faţă de 2.039 raportate săptămâna precedentă.

În ceea ce priveşte gripa, medicii nu au confirmat în ultima perioadă niciun caz, iar numărul pacienților care s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie pentru imunizare gratuită a ajuns la 2.300.

„Față de săpămâna precedentă se constată o creștere ușoară a cazurilor, avem momentan 2.077 de cazuri față de 2.039 în săptămâna precedentă. Sunt forme medii, un procent de 1,9% dintre cazuri au necesitat spitalizare. În ceea ce privește vaccinarea antigripală, până acum au fost vaccinați 2.300 de pacienți. Cazuri suspecte de gripă nu sunt deocamdată și nici nu a fost semnalizat absenteism mare în colectivități”, ne-a precizat Igyártó Gabriella, reprezentanta Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile din cadrul DSP Covasna.

Numărul virozelor respiratorii este însă în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când erau înregistrate 2.203 cazuri.

Ultima tranșă de vaccin antigripal promisă de Ministerul Sănătății a ajuns în cabinetele medicilor de familie din județ în urmă cu două săptămâni.

Articolul precedentCât s-a tăiat și cât s-a regenerat din pădurile județului Covasna administrate de Direcția Silvică
Articolul următor15.000 de euro/fermă – suma care poate fi accesată de micii fermieri