Forțele de ordine au continuat activitățile de verificare a respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, în perioada 24 – 26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna au acționat în teren pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare la domiciliu sau în locația declarată, precum și modul în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii COVID-19.

În acest sens, în perioada de referință, au fost efectuate peste 4500 de verificări la persoanele carantinate/izolate cu privire la respectarea măsurilor.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.000 de lei.

În perioada de referință polițiștii au verificat prin scanare peste 110 certificate verzi.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna continuă activitățiile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în stațiile C.F, precum și pe trenurile de pasageri ce tranzitează județul.

 

Articolul precedentSCENARIUL de după sărbători: Vom plăti scump „atitudinea mioritică” în fața COVID-19. Ne așteptăm ca OMICRON și Delta să facă RAVAGII
Articolul următorNu mai sunt locuri în pensiunile covăsnene pentru noaptea de Revelion