Campania publicitară a lui Dove este pregătită să revoluționeze modul în care vedem rețelele sociale și impactul acestora asupra imaginii de sine a copiilor noștri. Într-o reclamă puternică și care provoacă gândirea, Dove expune pericolele ascunse din spatele ecranelor, aruncând lumină asupra efectelor dăunătoare pe care rețelele sociale le pot avea asupra minților tinere.

Mary, o tânără curajoasă și rezistentă, începe recuperarea după o luptă cu o tulburare de alimentație. Asistați la transformarea ei inspiratoare în timp ce își revendică adevărata identitate. Campania lui Dove este un semnal de alarmă urgent, de dragul bunăstării mintale a copiilor noștri.

Videoclipul urmărește copilăria lui Mary

Ca parte a noii campanii Dove, Dove Self-Esteem Project’s Campaign, marca de igienă a creat o reclamă puternică de film numit Cost of Beauty: A Dove Film. Urmărește copilăria unei fete britanice pe nume Mary. Această poveste adevărată începe cu Mary ca o fată fericită și lipsită de griji în timp ce se joacă cu prietenii ei. 

Efectele rețelelor sociale

Pe măsură ce videoclipul continuă, o vedem pe Mary crescând, până când ajunge la vârsta de 12 ani. O vedem primind un telefon mobil de ziua ei, iar la scurt timp după ce devine retrasă, vizionează videoclipuri cu sfaturi de dietă pe site-urile de socializare. Anunțul devine mai întunecat și mai tragic când ne dăm seama că ea își urmărește greutatea și dieta așa de tânără.

Vedem clipuri din înregistrările ei din jurnal despre consumul ei de alimente, imaginea corporală și sentimentul ei de valoare de sine pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la pericolele rețelelor sociale. Curând ne dăm seama că Mary a fost internată în spital pentru o tulburare de alimentație, cu instantanee video și fotografii cu ea în spital pe perfuzii.

Dove vrea să înțelegem cât de dăunătoare pot fi rețelele sociale pentru copii și tineri.

Astăzi, Mary se recuperează după o tulburare de alimentație, mama ei susținând-o. Conținutul din rețelele de socializare nu numai că este dăunător cu efectul dezvoltării unei tulburări de alimentație, dar tinerii sunt, de asemenea, mai susceptibili de a dezvolta depresie și anxietate. După cum se arată la sfârșitul reclamei, alte câteva tinere se recuperează de efectele negative ale rețelelor sociale.

Dove este o companie cunoscută pentru campaniile lor puternice împotriva efectelor dăunătoare ale lumii cosmetice, modei și digitale asupra oamenilor din întreaga lume. Ei încearcă în mod constant să încalce regulile mass-media și ale modei pentru a le face mai incluzive și pentru a reprezenta oamenii normali pur și simplu fiind ei înșiși.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentVremea 6 iunie – Instabilitate – Prognoza completă – Vânt puternic, averse și descărcări electrice
Articolul următorPlanul ce accelerează FOAMETEA: 13 țări din lume, inclusiv SUA, au semnat ACORDUL de închidere a fermelor