Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) continuă săptămâna aceasta activitățile din cadrul proiectului educațional “Micii meșteri populari”, organizat de Asociația Pedagogilor Români din județul Covasna și finanțat de Consiliul Județean Covasna.

În cea de a 3-a zi, miercuri, elevii clasei a II-a, step-by-step, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, conduși de învățătoarele Roxana Suciu și Sânziana Pârvu, au descoperit expoziția de arheologie „Așezarea preistorică Păuleni-Ciuc, Dâmbul Cetății”, au aflat informaţii despre obiectele din cutia cu surprize, au luat parte la un joc de mimă cu elemente din expoziție, iar apoi au meșterit obiecte din lut folosind vechea tehnică cucuteniană.

La final, cei mici au primit premii din partea organizatoarei programului educativ, prof. Loredana Muntean, președintele Asociației Pedagogilor Români din județul Covasna.

Programul are ca scop redescoperirea, cultivarea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin implicarea copiilor, a cadrelor didactice și a reprezentanților comunității locale în diverse activități legate de tradițiile locale.

Activităţile continuă toată săptămâna, joi fiind aşteptată o nouă grupă de elevi.

 

Foto: Facebook/MNCR – Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

ImagineImagine

Articolul precedentVremea se schimbă radical: alertă meteo de ploi și ninsori
Articolul următorLiderul UDMR Sfântu Gheorghe: „Poşta Română ar trebui să scoată un timbru cu László Tőkés la 30 de ani de la Revoluţie”