Înainte de validarea noilor mandate, Consiliul Județean Covasna s-a reunit încă o dată joi, întrucât trebuiau luate două decizii legate de proiecte europene, care nu puteau fi amânate.

În prezent, există posibilitatea să accesăm fonduri europene și pentru pregătirea și elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru următoarele proiecte” – a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, referitor la primul punct de pe ordinea de zi. „Dorim să solicităm finanțare UE în scopul întocmirii documentației tehnico-economice privind proiectul european ce vizează reabilitarea și modernizarea DJ114 între Sânzieni și Lemnia, este vorba de un drum județean de 19 km, unde vrem să realizăm și piste pentru biciclete. Pentru acest proiect urmează să întocmim documentația, care cuprinde studii de fezabilitate, proiecte etc. Cu acest scop ne-am propus să adoptăm proiectul privind Acordul de parteneriat între Unitatea Administrativ Teritorială Județul Covasna și Agenția de Dezvoltare Regională Centru” – a explicat președintele CJ. Proiectul de investiții „Reabilitarea și modernizarea DJ 114 Sânzieni-Lemnia” urmează a fi depus la finanțare în perioada de programare 2021-2027.

Al doilea punct de pe ordinea de zi a fost, de asemenea, legat de fonduri europene. Operatorul regional de apă și apă uzată – Gospodăria Comunală S.A. a emis ordinul de începere pentru pregătirea documentației aferente noului proiect regional în domeniul extinderii și reabilitării sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare din județul Covasna. Noul proiect regional, în valoare de 100 de milioane de euro, se va depune pentru finanțare la Ministerul Fondurilor Europene, în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare (POIM). Toate unitățile administrativ-teritoriale care vor beneficia de investițiile proiectului trebuie să fie membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „AQUACOV”. Nouă comune – Belin, Cernat, Estelnic, Comandău, Poian, Lemnia, Micfalău, Boroșneu Mare, Bixad – se vor alătura ADI „AQUACOV”, prin urmare, toate unitățile administrative ale județului vor fi membre ale Asociației. Consiliul Județean Covasna a acordat mandat special vicepreședintelui Henning László să reprezinte județul în Adunarea Generală din cadrul ADI AQUACOV.

De asemenea, Consiliul Județean Covasna va contribui cu 10.000 de lei la organizarea festivalului DbutanT al Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe. Festivalul, ajuns la ediția a V-a, se va desfășura în perioada 19-26 octombrie, anul acest fiind readus în prim-plan actorul. Potrivit organizatorilor, în concurs au fost înscrise un număr total de 27 de spectacole, cu opt producții rămase în competiție şi au fost nominalizaţi peste 70 de actori pentru premiul de debut în actorie. Festivalul DbutantT este gândit ca un spaţiu de întâlnire şi confruntare între cei mai tineri actori, regizori, scenografi, coregrafi, dramaturgi, compozitori de muzică de teatru etc. aflaţi la început de drum, dar şi ca un „motor de căutare” a celor mai talentaţi dintre aceştia.

În cadrul ședinței Consiliului, Tamás Sándor a relatat, de asemenea, componența consiliului în următorul mandat. Pe lângă președinte, UDMR va avea 22 de consilieri, Alianța Maghiară din Transilvania 3, PNL 3, PSD 2 consilieri. Președintele a mulțumit locuitorilor județului Covasna pentru participarea la alegerile locale și exercitarea drepturilor de vot.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

 

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedentBilanț coronavirus 4 octombrie: 1.835 de cazuri noi și 56 de decese
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 80. Coronavirus la Casa Albă