cof

Bugetul Consiliului Judeţean Covasna, aprobat joi, însumează peste 310 milioane de lei şi este cel mai mare din ultimii patru ani.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a precizat că suma a fost repartizată în aşa fel încât toate instituţiile subordonate să aibă asigurate fondurile necesare pentru funcţionare, prin urmare nu vor mai fi la „cheremul rectificărilor” ca în anii precedenţi.

„Acesta este primul an în care impozitul pe venit colectat rămâne în totalitate în judeţ şi o să putem demonstra că suntem gazde mai bune pentru banii publici. Nu avem nicio instituţie care nu are acoperite sută la sută nevoile pentru funcţionare. Este un buget mai bun decât anul trecut, dar anul trecut nu este un punct de referinţă pentru că am avut un an bugetar auster. O să vă demonstrez că o să fie mai bine gestionat banul public dacă se decide la nivel local sau judeţean, decât dacă se decide la nivel central. Aşa a fost, de altfel, şi în sistemul de sănătate, în 2010 a fost descentralizat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, a intrat în subordinea CJ şi, de atunci, funcţionează mai bine, mai structurat, mai eficient, mai economic şi aşa mai departe”, a declarat Tamas Sandor.

Articolul precedentExerciţiu ISU Covasna: Accident cu 10 răniţi în zona Oituz
Articolul următorElevii covăsneni au plantat aproape 400 de puieţi în cadrul acţiunii „Luna Plantării Arborilor”