Având în vedere succesul ediţiilor anterioare, TEGA S.A. lansează pe 1 octombrie a treia ediţie a Concursului de colectare selectivă a deșeurilor din hârtie și carton.

„În ultimii ani, cantitatea uriașă de hârtie și carton colectată de copii dovedește că există încă deșeuri neutilizate prin garaje sau subsoluri. Este îmbucurător faptul că educatorii sunt atât de persistenți în colectarea și motivarea copiilor pentru reciclare. Toți iau colectarea în serios, evident şi datorită premiilor oferite”, a declarat Máthé László, directorul Tega S.A.

Până pe 1 octombrie, instituțiile de învăţământ ale județului sunt așteptate să se înscrie în „Concursul de colectare selectivă a deșeurilor din hârtie și carton” organizat de TEGA.

Competiția din acest an nu este cu mult diferită de cele anterioare, astfel că toate clasele / grupurile înscrise vor primi de la Eco Bihor 0,20 lei / kilogram, adică 200 de lei pe tona de deşeuri. Instituţiile de învățământ care vor colecta cele mai multe deșeuri vor primi în total premii de 6.000 de lei (3.000, 2.000 și 1.000 de lei), acordate de ADI-SIMD Covasna. De asemenea, grupurile / clasele care colectează cea mai mare cantitate de hârtie și carton primesc de la Eco-Sepsi premii în valoare totală tot de 6.000 de lei (3.000, 2.000 și 1.000 de lei).

Deșeurile de hârtie și carton pot fi colectate şi predate în perioada 1 octombrie – 20 decembrie 2019, şi anul viitor în perioada 30 ianuarie – 31 mai 2020.

Concurs de colectare a deșeurilor electrice

În paralel cu concursul de colectare de hârtie, Tega S.A., CCR Logistics și Asociaţia Eco Sepsi  organizează şi un concurs de colectare a deșeurilor electrice. Competiția este deschisă de la 1 octombrie pentru școli, grupuri mai mari și clase. Una dintre principalele condiţii pentru participarea la competiție este aceea că grupurile / clasele trebuie să colecteze cel puțin 50 kg din acest tip de deșeuri individual în timpul celor două runde. Deşeurile electrice vor fi răsplătite cu 0,20 lei / kg, respectiv 200 de lei / tonă.

Primii 3 participanți vor fi premiaţi cu câte 3.000, 2.000 și 1.000 de lei, doar dacă au câștigat în timpul turneului, iar cantitatea totală de deșeuri colectate ajunge la 20 de tone.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice pot fi colectate şi depuse în perioada 1 octombrie – 20 decembrie 2019, şi anul viitor în perioada 30 ianuarie – 31 mai 2020.

Regulamentele celor două competiții pot fi găsite pe www.tega.ro.

Articolul precedentFemeie arestată după ce a tâlhărit un bătrân la Sfântu Gheorghe
Articolul următorBărbat atacat de urs la Boroşneu