Liderii PNL Covasna se declară mulţumiţi de rezultatele alegerilor prezidenţiale de duminică, spunând că Partidul Naţional Liberal a devenit cel mai puternic partid românesc din judeţ.

Preşedintele PNL Covasna, Olimpiu Floroianu, spune că cele aproape 11.000 de voturi obţinute de Klaus Iohannis în judeţ îl poziţionează la mare distanţă de candidaţii PSD şi USR-PLUS.

„Din punctul nostru de vedere, este un rezultat bun ţinând cont de faptul că PSD a obţinut doar 4.564 voturi, iar candidatul USR 3.926 voturi. Candidatul PNL a câştigat alegerile în toate localităţile cu populaţie preponderent românească şi a obţinut mai multe voturi decât USR în municipiul Sfântu Gheorghe, unde la alegerile europarlamentare obţinuseră rezultate mai bune decât PNL. Deci, suntem cel mai puternic partid românesc din judeţ. Ne-am mobilizat foarte bine şi vom face acelaşi lucru şi în turul al doilea şi vom câştiga”, a declarat Olimpiu Floroianu.

Prezenţa la vot în judeţul Covasna în primul tur de scrutin a fost una dintre cele mai scăzute din ţară, de doar 37,02%, faţă de 47,66% cât a fost la nivel naţional.

Articolul precedentPSD Covasna: „Important e că ne-am calificat în turul doi”
Articolul următorTârg de Crăciun fără plastic, în acest an, la Sfântu Gheorghe