Casa de Cultură Kónya Ádam din Sfântu Gheorghe a anunțat al patrulea concert din stagiunea de concerte 2019/2020, care va avea loc în data de 21 februarie, de la ora 19:00, la Teatrul „Tamási Áron”.

Potrivit organizatorilor, publicul va putea lua parte la programul Orchestrei Simfonice din Brașov.

„Vom avea parte de un spectacol inedit, deoarece anul acesta celebrăm 250 ani de la nașterea lui Beethoven, orchestra și-a întocmit în cinstea acestuia un repertoriu alcătuit din operele compozitorului. Vom putea asculta un program alcătuit din următoarele piese: Uvertura „Coriolan”, Romanța în Fa major pentru vioară și orchestră, 12 contradansuri simfonice (selecțiuni), Simfonia a VII-a „Apoteoza dansului”. Beethoven este considerat a treia personalitate al clasicismului din Viena, însă în muzica sa se găsesc și elementele de stil ale romantismului. Este menționat ca cel mai mare compozitor din toate timpurile, deoarece a fost dotat cu abilități muzicale, care au făcut posibil să continue compoziția chiar și după pierderea auzului. În ciuda faptului, că a avut o viață relativ scurtă, a scris multe piese muzicale foarte apreciate și în zilele noastre”, transmit organizatorii.

Tot în data de 21 februarie, între orele 10:00 – 12:00 va avea loc următorul spectacol al concertelor lecții, ocazie cu care publicul va putea asculta opera muzicală a lui Sergei Prokofiev „Petrică și lupul” în prezentarea Orchestrei de Cameră din Ciuc.

Pentru stagiunea de Concerte Simfonice se pot cumpăra abonamente, prețul întreg fiind de 130 de lei, iar cu reducere 70 de lei.

La concertele seriei de evenimente se pot achiziționa şi bilete separate, prețul întreg fiind de 30 de lei, iar cu reducere 15 lei.

Pentru stagiunea de Concerte Lecții se poate cumpăra bilet la prețul de 6 lei.

Biroul de Organizare Evenimente Culturale este deschis de luni până joi, între orele 9 și 16, vineri între orele 9 și 13. (Adresă: Piața Libertății nr. 1, Sfântu Gheorghe, nr. tel. 0267-312104)

Articolul precedentCea mai tare campania de Valentine’s Day marca Burger King
Articolul următorAmenzi de peste 54.000 lei aplicate de polițiștii Biroului de Imigrări Covasna în 2019