Formația de blues „All Star”, compusă din persoane cu dizabilități din Olanda, va susține la mijlocul lunii octombrie un mini-turneu, ce se va desfășura în câteva orașe din Transilvania, printre care și Sfântu Gheorghe.

Sprijinită de Fundația „United by Music România”, recent înregistrată și la Sfântu Gheorghe, trupa de blues „All Star” va concerta vineri, 12 octombrie, de la ora 20:00, la Sfântu Gheorghe.

„Formația, compusă din persoane cu dizabilități din Olanda, ne ajută să promovăm această mișcare în România și să strângem fonduri pentru activitatea filialei din România. Concertul va fi o oportunitate bună pentru a construi conexiuni între oameni sănătoși și oameni cu dizabilități.”, transmite managerul proiectului, Anna Orosz.

Având-o ca președinte onorific pe cântăreața de muzică jazz Luiza Zan, proiectul, condus de pastorul reformat Péter Makkai, predeșintele Fundației Creștine „Diakonia” și al Casei „Iris” din Sfântu Gheorghe, un om al cărui nume este stâns legat de o serie de proiecte sociale privind incluziunea persoanelor cu dizabilități, își propune să ducă mai departe lupta împotriva marginalizării, dar și încurajarea acestora să folosească muzica și arta pe post de terapie.

„Acum olandezii sunt parteneri ai Fundației United by Music România. Împuternicirea persoanelor cu dizabilități cu talent artistic nu este nouă pentru Fundația Creștină Diakónia și Casa Iris. Timp de șapte ani a fost organizat festivalul de muzică Outsider Music Fest dedicat persoanelor cu dizabilități. Ultima oară, festivalul a fost organizat în luna aprilie a acestui an, motto-ul evenimentului fiind Muzica ne unește. Atunci au participat 11 formații, și în total, 140 de persoane. Acesta a fost singurul eveniment muzical din Transilvania, care a fost organizat exclusiv pentru persoanele cu dizabilități.”, explică organizatorii.

Fundația „United by Music România” intenționează să extindă evenimentul la nivel național, dându-le ocazia tuturor persoanelor cu dizabilități din România să își arate talentul muzical.

Articolul precedentOpt persoane au primit terenuri gratis la Sfântu Gheorghe prin programul „Hai Acasă”
Articolul următorElevii covăsneni participă la cea de a 16-a ediție „Mesajul meu antidrog”