Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat informarea meteo emisă duminică, extinzând alerta de ploi puternice și lapoviță până joi la ora 20:00. Metereologii anunţă cod galben de viscol și zăpadă pentru zona montană din 17 județe, printre care și Covasna.

Luni ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi la deal și la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h.

ANM anunță viscol și strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți (24 decembrie) și la altitudini mai joase.

În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h. Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Codul galben valabil până miercuri la ora 10:00 vizează zona montană a județelor Covasna, Brașov, Buzău, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Vrancea.

Articolul precedentSepsi OSK încheie anul pe 8 în clasament. 3-1 cu târgoviștenii de la Chindia
Articolul următorJandarmii covăsneni, sprijin pentru o bătrânică din judeţ, în preajma sărbătorilor