Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o avertizare cod galben de viscol și ninsori valabilă în 26 de județe până miercuri, la ora 18:00.

Potrivit meteorologilor, începând de marți, de la ora 20:00, și până miercuri la ora 18:00, la munte vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei.

Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

Județele vizate de codul galben sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău

 

Articolul precedentȘofer din județul Covasna în stare gravă la spital după ce a provocat un accident rutier în județul Brăila
Articolul următorEmilian Dolha nu mai face parte din staff-ul tehnic al Sepsi OSK