ANM a emis luni un cod galben de ninsori şi viscol valabil în perioada 14 ianuarie, ora 14 – 16 ianuarie, ora 20.

Conform avertizării, în toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65-80 km/h şi temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marţi spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde local se vor acumula cantităţi de 10-15 l/mp.

Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100-120 km/h, la începutul intervalului în Carpaţii Meridionali, apoi şi în restul masivelor, viscolind şi troienind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

În majoritatea regiunilor, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45-55 km/h accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător, în special în Transilvania şi Moldova, zăpada va fi spulberată.

Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60-65 km/h.

În vestul, nordul şi centrul ţării temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri (16 ianuarie) în zonele joase de relief, cu precădere din vest şi nord-vest, vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Articolul precedentÎncă o stradă cu parcare cu plată în Sfântu Gheorghe
Articolul următorUn singur accident rutier, în județul Covasna, în acest sfârșit de săptămână